Fans negeren Supercopa in Saoedi-Arabië: Atlético geeft tickets gratis weg

Reacties

De strijd om de Spaanse Supercup is dit seizoen in een nieuw jasje gestoken, met vier ploegen die in Saoedi-Arabië om de hoofdprijs gaan strijden. Dit brengt ongetwijfeld grote financiële voordelen met zich mee, voor de bond én de clubs, maar de supporters zijn een stuk minder gelukkig.

Fans negeren Supercopa in Saoedi-Arabië: Atlético geeft tickets gratis weg
© Pro Shots

Volgende week stappen de spelers van Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia in het vliegtuig voor de verre reis naar Jeddah. Woensdag nemen eerst Real en Valencia het tegen elkaar op in de eerste halve finale; een dag later strijden Barcelona en Atlético om het tweede finaleticket. De eindstrijd staat vervolgens voor zondag 12 januari op het programma.

De drie wedstrijden worden gespeeld in het King Abdullah Sports City Stadium in Jeddah en het is maar de vraag hoe gevuld de tribunes tijdens de duels zullen zijn. Heel veel supporters zullen er in ieder geval niet meereizen vanuit Spanje. Vooral Atlético heeft moeite met het slijten van de tickets: pas vijftig supporters hebben zich aangemeld voor een plaatsbewijs voor de wedstrijd tegen landskampioen Barcelona.

Atlético heeft besloten om deze kaarten gratis weg te geven, zo schrijft Mundo Deportivo. De club bedankt de trouwe fans op deze manier voor hun steun en weet natuurlijk dat de meereizende supporters al genoeg kosten maken. Een gemiddelde vlucht naar Jeddah kost zo'n 600 euro en daar komt dan nog de prijs van een duur hotel bij.

Mocht Atlético de finale bereiken, dan zal het ook voor deze wedstrijd gratis kaarten weggeven, zo schrijft de krant. Voor het toernooi om de Spaanse Supercup komen Barcelona, Real, Atlético en Valencia aankomend weekend eerst nog in actie in La Liga.

Za 4 jan. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.