Fans Liverpool en Chelsea krijgen slechts kwart van Super Cup-tickets

Reacties

Supporters van Liverpool en Chelsea hebben dinsdag slecht nieuws gekregen over de strijd om de Europese Super Cup. De UEFA heeft slechts iets meer dan vijfduizend tickets beschikbaar gesteld voor fans van The Reds en The Blues.

Fans Liverpool en Chelsea krijgen slechts kwart van Super Cup-tickets

Samen vullen ze daarmee slechts een kwart van het stadion in Istanbul. De Vodafone Arena van Besiktas, op 14 augustus het decor van de Super Cup-wedstrijd, biedt namelijk plaats aan zo'n 40.000 mensen. De UEFA meldde eerder dat het van plan was om 78 procent van de plaatsen beschikbaar te stellen aan de supporters van beide teams, maar Liverpool meldt nu iets heel anders.

De Champions League-winnaar laat op de clubsite weten dat er 5.257 kaarten te koop zijn voor de clash met Chelsea. Voor de Londenaren geldt logischerwijs hetzelfde aantal. Het is pikant, want bij de Europa League-finale in Baku deed zich eenzelfde soort situatie voor. Ook toen mochten er slechts 5.000 fans per club het stadion in, waardoor de tribunes bij lange na niet gevuld waren (zie foto). Daar kreeg de Europese voetbalbond toen veel kritiek op.

Voor de strijd om de Engelse Super Cup, de Community Shield, kunnen een stuk meer Liverpool-fans afreizen. Er zijn 28.000 stoeltjes ingeruimd voor de fans van The Reds op Wembley.

Liverpool
Liverpool
ns
2 - 2
Chelsea
Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.