Fans Eintracht Frankfurt geven muitende Kolo Muani trap na

Reacties

Het vertrek van Randal Kolo Muani dreunt na bij Eintracht Frankfurt. De Franse spits vertrok op Deadline Day voor 95 miljoen euro naar Paris Saint-Germain en heeft zich bepaald niet populair gemaakt bij de achterban van Eintracht.

Fans Eintracht Frankfurt geven muitende Kolo Muani trap na
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Kolo Muani kwam vorig jaar zomer over van FC Nantes, maar bleef in de Bundesliga maar scoren. Dat leverde de WK-ganger een toptransfer naar PSG op. Die kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. Eintracht wilde Kolo Muani aanvankelijk niet laten gaan, omdat de club er niet in slaagde een vervanger aan te trekken. De Franse spits besloot te staken en dwong uiteindelijk alsnog zijn gewenste transfer af.

Voor aanvang van het thuisduel met FC Köln was in het stadion van Eintracht een groot spandoek te zien. 'Geld verandert het karakter niet. Het maakt het slechts zichtbaar', luidde de veelzeggende tekst. De achterban van de nummer tien van de Bundesliga verwijt Kolo Muani voor het grote geld te hebben gekozen.

Geen zin
'Het is jammer, maar ik heb geen zin meer om over de speler te praten. Randal is geschiedenis', zei Markus Krösche na het duel met Köln tegen Bild. De technisch directeur, die geen tijd meer had om een vervanger in huis te halen, sprak zijn verbazing uit over de verschillende sluitingstijden van de transfermarkt. In Duitsland eindigde de transferwindow vrijdag niet om middernacht, maar om 18.00 uur. 'Dat kan niet zo zijn.'

Opvallend genoeg kreeg Krösche bijval van Steffen Baumgart, de trainer van Köln. Die verbaasde zich met name over het staken van Kolo Muani en wijst naar diens entourage. 'Het grootste probleem in het voetbal is dat er te veel mensen zijn die het om het geld doen en niet het team en de club. Het is duidelijk dat dat niet kan.'

De onderlinge ontmoeting in het Deutsche Bank Park eindigde in een gelijkspel. De bezoekers lagen door een benutte penalty van Florian Kainz lang op koers voor een zege, maar Niels Nkounkou bezorgde Eintracht in de absolute slotfase alsnog en punt (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer R. Kolo Muani
Meer over R. Kolo Muani
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.