Familietraditie bij Club Brugge wordt voortgezet: belofte verlengt contract

Reacties

Romeo Vermant (19) heeft zijn contract bij Club Brugge verlengd tot 2026. Een mooi moment voor de jonge spits uit eigen kweek, want Vermant draagt het blauw-zwarte shirt al sinds 2009. Het is een bijzonder bericht, omdat Vermant hiermee namelijk een oeroude familietraditie in stand houdt.

Familietraditie bij Club Brugge wordt voortgezet: belofte verlengt contract
© Pro Shots

Verstokte voetballiefhebbers herinneren zich wellicht Sven Vermant nog, die in de jaren '90 en '00 een bekende naam was op het middenveld in het Jan Breydelstadion, alsmede in het shirt van de Rode Duivels. Sven is inderdaad de vader van Romeo, die in het huidige seizoen werd overgeheveld naar de hoofdmacht van Club Brugge en inmiddels ook een paar wedstrijden in het eerste heeft gespeeld.

De traditie gaat alleen nog een stuk verder terug. De opa van Romeo, Eric Van Vyve, speelde bij Club. En nee, daar stopt het niet: ook Marcel Van Vyve, Romeo's overgrootvader, heeft bij de achttienvoudig landskampioen van onze zuiderburen gespeeld. Al met al zet de jongste Vermant een voetbaltraditie van bijna een eeuw voort. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.