Familie Nouri spant arbitragezaak aan tegen Ajax

De familie van Abdelhak Nouri heeft bij de KNVB een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax. Gesprekken tussen beide partijen om tot een akkoord te komen over een schadevergoeding liepen ondanks herhaaldelijke pogingen op niets uit.

Familie Nouri spant arbitragezaak aan tegen Ajax
© Pro Shots

Nouri zakte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen en liep ernstige en blijvende hersenschade op, waardoor een abrupt einde kwam aan zijn veelbelovende loopbaan. Ajax erkende op 25 juni 2018 alle aansprakelijkheid voor het niet adequate medische ingrijpen, maar tweëenhalf jaar later is er nog altijd geen oplossing gevonden over de afwikkeling van de schade.

En dus ziet de familie Nouri de stap naar de arbitragecommissie van de KNVB als enige oplossing. 'De familie Nouri vraagt om recht te doen aan Abdelhak, om recht te doen aan de situatie waarin hij zou hebben verkeerd indien Ajax op een juiste en adequate wijze zou hebben gereageerd op 8 juli 2017', valt te lezen in de verklaring, die door de advocaat van de familie op Twitter is geplaatst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer A. Nouri
Meer over A. Nouri