Familie lanceert Abdelhak Nouri Foundation, vijf jaar na hartstilstand

Reacties

Exact vijf jaar na de hartstilstand van Abdelhak Nouri heeft zijn familie de Abdelhak Nouri Foundation opgericht. Het doel van de stichting is om 'mensen en voornamelijk jongeren die aan de zijlijn staan door welke beperking dan ook mee te laten doen in een veilige omgeving', zo meldt de familie.

Familie lanceert Abdelhak Nouri Foundation, vijf jaar na hartstilstand
© Pro Shots

Het doel sluit nauw aan bij het gedachtegoed van Nouri. 'Dit is altijd het motto van Abdelhak geweest. Als hij op een pleintje speelde zorgde hij ervoor dat iedereen, ongeachte beperkingen, mee kon doen', meldt de foundation. 'Hij had oog voor de ander, zorgde dat niemand zich buitengesloten voelde en bracht verbinding.'

Als eerste project richt de Nouri Foundation zich op het plaatsen van 34 AED’s (defibrillators) op sportlocaties in 34 verschillende Nederlandse steden. De keuze voor 34 defibrillators en steden is een verwijzing naar Nouri's rugnummer. Verder organiseert de foundation cursussen aan sportbegeleiders over het gebruik van de AED.

Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Steven Bergwijn en Matthijs de Ligt worden ambassadeur van de foundation. De Jong zegt op de website van de foundation dat Nouri in zijn tijd als speler altijd al aandacht had voor spelers met een beperking. 'Dit is iets wat Appie heel belangrijk vindt en waar hij altijd extra aandacht voor heeft gehad, viel mij op in onze tijd bij Ajax', aldus De Jong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.