Falend Duitsland wijst naar tegenstander: 'Had niets met voetbal te maken'

Het Duitse voetbal ligt op zijn gat. Niet alleen Die Mannschaft is de weg kwijt, ook met het beloftenelftal gaat het niet goed. De beschamende nederlaag van Duitsland Onder-21 tegen Tsjechië op het jeugd-EK is hard aangekomen.

Tsjechië O21
2 - 1
Duitsland O21

Na het gelijkspel tegen de Jong Israël ging het tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië helemaal mis (2-1). Een vroegtijdige uitschakeling dreigt voor de regerend kampioen, die er in de nationale pers al flink van langs kreeg. Bij Jong Duitsland snappen ze niet hoe het tegen de Tsjechen fout is gegaan. 'We hebben alles geprobeerd, maar de bal wilde er niet in', foeterde Angelo Stiller na de nederlaag.

De 22-jarige middenvelder van Hoffenheim 1899 zorgde twintig minuten voor tijd nog voor de gelijkmaker, maar drie minuten voor tijd besliste Martin Vitik het duel. Stiller baalde van het spelplan van de tegenstander. 'Wat Tsjechië deed, had niets met voetbal te maken. Ze waren alleen maar aan het verdedigen. Het was geen voetbal wat zij speelden.'

Als de Duitsers de groepsfase niet overleven, zou dat een enorme tik zijn. Op het EK in Georgië en Roemenië zijn namelijk ook tickets voor de Olympische Spelen in 2024 te verdienen. De laatste keer dat het Duitsland voetbalelftal ontbrak op de zomerspelen, was elf jaar geleden in Londen.