Falcao weer de beul van Bilbao, Valladolid koploper

Radamel Falcao heeft nog maar eens laten zien een van de beste spitsen op de Europese velden te zijn. De Colombiaan liet een (valse) hattrick aantekenen tegen Athletic de Bilbao en was zo opnieuw de grote plaaggeest voor de Basken. Real Valladolid is in Spanje knap gedeeld koploper.

Falcao weer de beul van Bilbao, Valladolid koploper

Atlético Madrid - Athletic de Bilbao 4-0Maandagavond vond de replay van de Europa League-finale van vorig seizoen plaats. Destijds was Falcao (foto) de grote man door tijdens de 3-0 zege twee treffers voor zijn rekening te nemen.

Vanavond zorgde de kopsterke spits van Atlético opnieuw voor Baskische ellende. Eerst opende hij in de twintigste minuut met een handig wippertje, nadat hij zichzelf de nodige ruimte had verschaft met een knappe actie, de score. Op slag van rust volgde een atletische volley, die goed was voor de 2-0.

Ook na rust ging de Falcao-show verder. In de 58ste minuut schoot hij een strafschop, die hij zelf had versierd door de bal tegen de hand van Carlos Gurpegi te schieten, feilloos raak. In de slotfase was het aan Bilbao-doelman Gorka Iraizoz te danken dat Falcao niet zijn vierde treffer maakte.

Hoewel de sluitpost met wat hulp van paal en lat en kranig weerwerk een veel ruimere zege voorkwam, moest hij toch capituleren bij een afstandspegel van Tiago. De middenvelder had bij zijn goal pas twee minuten in de benen aangezien hij net Falcao was komen aflossen.

Atlético (dat vrijdag om de Europese Super Cup speelt tegen Chelsea) beschikt na vanavond over vier punten, terwijl de andere Europa League-finalist van vorig seizoen rode lantaarndrager is met nul punten en al negen tegentreffers.

Voor Falcao is het in zijn tweede seizoen voor de Madrileense club al zijn derde hattrick. In de vorige jaargang was hij drie keer trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Racing Santander en op bezoek bij Real Sociedad. Real Valladolid - Levante 2-0Door twee benutte strafschoppen van Víctor Pérez, in de 38ste en de 48ste minuut, won Valladolid van Levante. Die zege is een feestje waard, aangezien de ploeg verrassend de Spaanse competitie aanvoert samen met Rayo Vallecano en Barcelona. Dat zijn de enige drie clubs met de maximale score. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's