Falcao schittert meteen bij terugkeer in Spanje

Voor Atlético Madrid scoorde Radamel Falcao aan de lopende band in La Liga, maar ook bij Rayo Vallecano is de Colombiaanse spits uitstekend begonnen. Zaterdagmiddag maakte hij zijn debuut en in de twintig minuten die hij kreeg maakte Falcao meteen een goal tegen Getafe.

Rayo Vallecano
3 - 0
Getafe
Getafe

Het was even geleden dat Falcao actief was in Spanje, op 26 mei 2013 speelde hij zijn laatste competitiewedstrijd in het shirt van Atlético Madrid. Op die dag sloot de Zuid-Amerikaan een uiterst productief seizoen af: alleen supersterren Lionel Messi (46) en Cristiano Ronaldo (34) scoorden in het seizoen 2012/13 vaker dan Falcao (28).

Via AS Monaco, Manchester United, Chelsea en Galatasaray kwam Falcao aan het begin van deze maand weer terug in La Liga, waar hij het gepromoveerde Rayo Vallecano kwam versterken. Twee weken na zijn transfer maakte Falcao, met rugnummer 3, zijn rentree in La Liga en tien minuten later was het al raak.

Pathé Ciss bereikte de spits met een bekeken balletje en Falcao schoot onberispelijk raak in de linkerhoek. Het was de 3-0 in de thuiswedstrijd tegen Getafe, dat nog steeds wacht op de eerste overwinning in Spanje en in de slotfase voormalig Eredivisie-spits Enes Ünal een penalty zag missen. Kort voor de goal van Falcao maakte Ciss zelf al een doelpunt, in de openingsfase van de wedstrijd had Óscar Trejo de score geopend.