Falcao schiet met scherp en helpt Monaco aan klinkende zege

AS Monaco heeft zaterdagmiddag een simpele overwinning geboekt op Strasbourg. In eigen huis wonnen de Monegasken met 3-0. Radamel Falcao was de grote man met zijn achtste en negende goal in de Ligue 1 van dit seizoen.

De Franse kampioen speelde midweeks gelijk in de Champions League bij RB Leipzig, maar het resultaat was geen reden voor coach Leonardo Jardim om zijn elftal op veel plaatsen te wijzigen. Rony Lopes (21) had een basisplaats en de Braziliaan liet zich vlak voor rust gelden. Na goed werk van Falcao, die eerder in de eerste helft een dot van een kans om zeep hielp, schoot de jonge buitenspeler binnen: 1-0.

Met de nipte ruststand op het scorebord, ging Monaco vliegend van start in de tweede helft. Vijf minuten na rust wist Falcao op aangeven van linksback Jorge, die Terence Kongolo op de tribune houdt, binnen te werken. Het bleek de beslissing, want even later was het 3-0. Weer was het El Tigre die loskwam van zijn verdediger, waarna hij de bal tegen de touwen schoot.

Het bleek de eindstand, waardoor Monaco tweede staat in de Ligue 1 met vijftien punten uit zes wedstrijden. Paris Saint-Germain staat bovenaan met evenveel punten, maar een wedstrijd tegoed. De club uit Parijs speelt zondagavond thuis tegen Olympique Lyon.