Falcao na jaar terug bij Colombia, Sánchez hoopt op debuut

Reacties

Na ruim een jaar afwezigheid kan Radamel Falcao zijn rentree maken in de Colombiaanse nationale ploeg. De dertigjarige spits van AS Monaco is de opvallendste naam in het keurkorps van bondscoach José Pekerman voor de WK-kwalificatieduels met Chili en Argentinië van later deze maand.

Falcao na jaar terug bij Colombia, Sánchez hoopt op debuut

In oktober 2015 werkte Falcao tegen Uruguay zijn voorlopig laatste interland af. Mede door blessureleed deed Pekerman ruim een jaar geen beroep op de aanvaller die woensdag tweemaal scoorde tegen CSKA Moskou in de Champions League. Dat waren zijn eerste treffers in het hoofdtoernooi van het miljardenbal sinds begin 2010. Tot nu toe speelde Falcao 63 interlands, waarin hij 25 keer scoorde.

Ook 27-voudig international Santiago Arias van PSV en Ajacied Davinson Sánchez maken deel uit van de selectie van Pekerman. Sánchez, die al wel eerder tot de groep behoorde, kan zijn debuut maken. Na tien speelrondes in de Zuid-Amerikaanse zone bezet Colombia de vierde plaats, welke aan het einde van de rit net voldoende is voor een rechtstreeks WK-ticket. De voorsprong op de komende opponenten Chili (10 november) en Argentinië (15 november) is nihil.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.