Fake news leidt tot bizarre eis van Charlton-eigenaar

Reacties

In tijden van buitenlandse overnames zit Roland Duchâtelet in zijn maag met zijn Engelse club Charlton Athletic. De Belgische zakenman zoekt de oplossing bij een onverwachte partij.

Fake news leidt tot bizarre eis van Charlton-eigenaar

Duchâtelet probeert al enige tijd League One-club Charlton Athletic van de hand te doen. Het wil maar niet lukken en daarom eist hij nu dat de overkoepelende English Football League (EFL) de helpende hand reikt. Die moet The Addicks kopen, zo werd via een officieel statement naar buiten gebracht.

Om zijn opvallende eis te onderbouwen werpt Duchâtelet de EFL de nodige verwijten voor de voeten, waaronder dat buitenlandse eigenaren als hij niet genoeg worden beschermd. Afgelopen week trokken twee Charlton-fans naar België om het huis van de impopulaire eigenaar te besmeuren. Volgens Duchâtelet kwam dat omdat de EFL niet ingreep bij de verspreiding van fake news over dat jeugdspelers op waterrantsoen waren gezet. Daardoor zijn de fans meer tegen de eigenaar gaan ageren. En dit groeiende verzet heeft het verkoopproces in gevaar gebracht, zo klinkt het in het statement.

In 2017 protesteerden Charlton-fans tegen Duchâtelet en directeur Katrien Meire.
In 2017 protesteerden Charlton-fans tegen Duchâtelet en directeur Katrien Meire.

De vraag is of hij zelf niet meer de oorzaak is van de problemen. Duchâtelet heeft sinds hij in 2014 Charlton aan zijn portfolio van clubs (onder andere Standard Luik en Carl Zeiss Jena) heeft toegevoegd echter vaker de fans tegen de schenen geschopt. Hij heeft inmiddels nagenoeg geen medestanders meer bij de club die sinds zijn entree van modelclub met een van de beste opleidingen van Engeland een schandaalclub is geworden.

Ondanks het nieuwe hoofdstuk kent Charlton in sportief opzicht een goed seizoen. Als nummer vijf in League One lonkt zelfs promotie voor The Addicks. Overigens is de kans uitermate klein dat een eventuele stap omhoog wordt gevierd in aanwezigheid van de Belgische eigenaar. Die heeft sinds 2014 geen wedstrijd op The Valley bekeken.

De EFL heeft laten weten dat het inderdaad een voorstel heeft ontvangen van Duchâtelet. 'Dat zal worden bekeken en vervolgens adequaat worden beantwoord.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.