Reza in web Duchâtelet: 'Gebeurden bizarre dingen'

Reacties

Hij was een tijdje van de radar, maar Reza Ghoochannejhad (28) is terug waar het voor hem ooit begon. De Nederlandse Iraniër voelde zich de laatste jaren af en toe handelswaar, een product in een ingewikkeld voetbalimperium. Tegenover VI vertelt over zijn moeilijke jaren in het buitenland.

Reza in web Duchâtelet: 'Gebeurden bizarre dingen'

Na zijn jaren bij SC Heerenveen, Go Ahead Eagles en SC Cambuur, kwam Reza in België terecht. Bij Sint-Truiden maakte hij kennis met Roland Duchâtelet, de markante Belgische zakenman én eigenaar van verschillende voetbalclubs. Zo is hij ook de grote man bij Standard Luik. Als er interesse van andere clubs ontstaat, blijkt dan ook dat Standard de enige club is waar hij naartoe mag.

'Eigenlijk had ik geen keus. We waren in onderhandeling met Club Brugge, daar wilde ik graag naartoe. Maar Duchâtelet wilde me per se naar Luik halen. Hij had een zwak voor mij, vond me een goede voetballer. Aan iedere andere geïnteresseerde club vroeg de nieuwe eigenaar van Sint-Truiden ineens het vijfvoudige bedrag voor me. Hij was namelijk een goede vriend van Duchâtelet.'

Reza komt in een web, waaruit het maar moeilijk ontsnappen is. Want ook bij zijn vertrek bij Standard wordt hij een richting op geduwd: Charlton Athletic, waar Duchâtelet óók eigenaar van is. 'Echt, er gebeurden bizarre dingen. Op een gegeven moment had ik door hoe het spelletje werd gespeeld. Het had weinig meer met voetbal te maken. Ik ga er niet over zeuren, het was een mooie ervaring. Maar het pakte niet zo uit als ik had gehoopt.'

In de nieuwe VI vertelt Reza Ghoochannejhad uitgebreid over het web van Roland Duchâtelet én zijn laatste seizoen in het buitenland, bij Charlton Athletic, dat uitliep op een drama. Het verhaal is ook te lezen op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.