Fabelachtig doelpunt Pirlo bezorgt Milan koppositie

AC Milan is de nieuwe koploper in de Serie A. De Rossoneri wonnen op bezoek bij Parma nipt met 1-0. Hoogtepunt van de avond was het doelpunt. Andrea Pirlo knalde van ruim 35 meter op schitterende wijze de bal in de kruising.

In de eerste helft verzuimde Milan het grote overwicht om te zetten in doelpunten. Met name Zlatan Ibrahimovic vond herhaaldelijk Parma-goalie Antonio Mirante op zijn weg. Nadat ook Robinho een kans had laten liggen, nam routinier Pirlo de uitploeg bij de hand.

De Italiaanse middenvelder kreeg de bal aangespeeld op vijfendertig meter van de Parma-goal en twijfelde geen moment. Zijn ziedende knal verdween achter Mirante: 0-1.

Ibrahimovic ging acht minuten voor rust verder waar hij was gebleven. In een actie kreeg de Zweedse aanvaller het in drie keer niet voor elkaar Mirante te passeren, evenzovaak kon de goalie redding brengen.

Omdat Milan naliet de voorsprong te vergroten, mocht Parma in het tweede bedrijf nog hopen op de gelijkmaker. Die kwam er, ondanks wat kleine mogelijkheden, niet meer. Omdat ook de uitploeg het doel niet meer vond, werd er besloten met 0-1.

Door de minieme zege mag AC Milan zich zeker een dag koploper noemen. Zondag komen de achtervolgers Lazio Roma en Internazionale in actie. Die ploeg delen met een punt minder dan Milan de tweede plaats.