'FA stapt naar FIFA om Toney volledig van voetbal uit te sluiten'

Reacties

De FA lijkt er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat Ivan Toney de komende acht maanden niet in actie komt. Volgens Sky Sports stapt de Engelse voetbalbond naar de FIFA om van zijn maandenlange schorsing een wereldwijde schorsing te maken.

'FA stapt naar FIFA om Toney volledig van voetbal uit te sluiten'
© Pro Shots

De actie van de FA zou moeten voorkomen dat de 27-jarige Toney in de zomer naar een club buiten Engeland overstapt om wel weer aan voetballen toe te kunnen komen.

Toney werd woensdag uitgesloten van deelname aan alle voetbalwedstrijden van Brentford, terwijl hij ook niet langer welkom is bij voetbalgerelateerde activiteiten in Engeland. Behalve de schorsing kreeg Toney ook een boete. De topschutter van Brentford met twintig Premier League-goals dit seizoen moet een bedrag van vijftigduizend pond neertellen.

Toney was aangeklaagd omdat hij 262 keer de gokregels van de FA verbroken zou hebben. Dit gebeurde tussen 25 februari 2017 en 23 januari 2021. Vanwege zijn rol als speler kon de aanvaller teveel kennis gebruiken, waardoor het verboden was om te gokken op voetbalwedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.