FA richt pijlen op furieuze Sarri na 'wangedrag'

Reacties

Maurizio Sarri moet vrezen voor een schorsing. De Italiaanse manager van Chelsea kreeg afgelopen maandag een rode kaart en is naar aanleiding daarvan aangeklaagd door de FA.

FA richt pijlen op furieuze Sarri na 'wangedrag'

Chelsea speelde maandagavond op het eigen Stamford Bridge met 2-2 gelijk tegen laagvlieger Burnley. In de 94ste minuut van dat zwaar teleurstellende duel werd een woedende Sarri vervolgens nog naar de tribune gestuurd wegens 'wangedrag'. Hij kwam het veld in tijdens een opstootje, waarna arbiter Kevin Friend hem de rode kaart presenteerde.

Sarri was daar zó woedend over, dat hij na afloop weigerde de pers te woord te staan. Zijn assistent Gianfranco Zola verscheen daarom voor de camera. De Italiaanse oud-speler van Chelsea kondigde op zijn beurt aan dat de club waarschijnlijk een klacht zal indienen bij de Engelse voetbalbond, omdat de staf van Burnley beledigende teksten richting Sarri zou hebben geuit.

Nu heeft de FA echter bekendgemaakt dat vooral Sarri zelf moet vrezen. De bond klaagt hem officieel aan, de Italiaan heeft tot vrijdagmiddag de tijd om zich te verweren. Chelsea gaat zondag op visite bij Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.