FA Cup-magie: bekijk de wereldgoal van vergeten voetballer Wickham

Reacties

Connor Wickham heeft met een fantastisch doelpunt weer eens van zich doen spreken. De 29-jarige spits scoorde in het FA Cup-duel van Forest Green Rovers met South Shields vanaf vijftig meter.

FA Cup-magie: bekijk de wereldgoal van vergeten voetballer Wickham
© Pro Shots
South Shields
South Shields
0 - 2
Forest Green Rovers
Forest Green Rovers

Wickham ontving de bal in de zesde minuut van de extra tijd vlak voor de middenlijn en aarzelde na zijn aanname niet toen hij doelman Miles Boney ver voor zijn doel zag staan. Met zijn rechter knalde de voormalige spits van onder meer Sunderland en Crystal Palace de bal over de goalie heen. Boney probeerde de bal met een duik nog te stoppen, maar dat was tevergeefs. Zo deelde Wickham de genadeklap uit, nadat hij in de 28ste minuut met een kopbal al voor de 0-1 had gezorgd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wickham stond lang te boek als een toptalent. Hij speelde als Engels jeugdinternational wedstrijden voor de Onder-16, Onder-17, Onder-19 en Onder-21. Als tiener werd hij door Sunderland al voor negen miljoen euro opgepikt bij Ipswich Town. Mede door aanhoudend blessureleed loste Wickham zijn belofte nooit in. Hij is inmiddels dus afgegleden naar Forest Green, dat in de League One speelt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.