Extreem veel lof voor Gakpo: schieten als Van der Kuijlen, onmisbaar als Nilis

Reacties

Voormalig PSV-trainer Aad de Mos is erg gecharmeerd van Cody Gakpo. In de nieuwste VI gingen we op zoek naar de kwaliteiten en potentie van de PSV'er.

Extreem veel lof voor Gakpo: schieten als Van der Kuijlen, onmisbaar als Nilis
© Pro Shots

Als het aan De Mos ligt, is Gakpo er dit jaar bij als Oranje speelt op het EK. 'Voor Frank de Boer is het prettig dat Gakpo multifunctioneel is. Met zijn snelheid en dreiging denk ik dat hij iets toevoegt aan het spel van Oranje.

Die dreiging van Gakpo bestaat onder andere uit zijn traptechniek. 'Gakpo heeft pistolen in zijn voeten', stelt de oud-coach. 'Hij trapt net zoals Willy van der Kuijlen vroeger deed: je ziet niet dat ze schieten. Gakpo trapt vanuit zijn heup, de bal is na een halve seconde al weg. Dat had Van der Kuijlen ook. De bal ligt al in het netje als de verdedigers en de doelman denken dat hij nog moet gaan schieten.'

Qua mentaliteit zit het ook wel goed met Gakpo, weet De Mos. 'Hij heeft in de jeugd twee keer een zware blessure gehad (kuit en enkel, red.), maar is niet in paniek geraakt. Gakpo is een kind van de club, maar gaat daarvan niet zweven. Hij is nuchter en rustig buiten het veld, hij laat enkel zijn voeten spreken. Goede, rustige spelers mis je pas als ze niet meedoen. Bij Luc Nilis was dit zo en bij Gakpo ook.'

In de nieuwste VI en op VI PRO is het hele verhaal over Gakpo te lezen, waarin naast De Mos ook Twan Scheepers, Dennis Haar en Erwin van de Looi antwoord geven op de vraag hoe goed Gakpo is en hoe goed hij kan worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.