Extra versterking noodzaak promovendus SC Cambuur

SC Cambuur heeft de selectie nog niet op orde. De promovendus wil nog zeker twee á drie nieuwelingen presenteren. De afgelopen weken werden enkele spelers met Eredivisie-ervaring benaderd en even vaak werd de technische staf van de Leeuwarders teleurgesteld. Zo werd gesproken met Etienne Reijnen (26), maar hij zag niks in een verblijf bij de Friezen.

Extra versterking noodzaak promovendus SC Cambuur

AZ hoopt nog steeds dat Reijnen elders onderdak zal vinden. De verdediger komt niet meer voor in de plannen van trainer Gertjan Verbeek. 'Er is wel belangstelling, maar het is wachten tot er ergens wat geld loskomt', aldus AZ-directeur Toon Gerbrands.

Geld is er in Leeuwarden, meldt Cambuur-directeur Gerald van den Belt: 'Er is nog budget voor twee á drie spelers, maar dat moeten wel directe versterkingen zijn. Jongens die er meteen staan en ons aan de bovenkant versterken. We hebben geduld nodig.'

Geduld heeft SC Cambuur nu ook al enkele weken met PSV'er Marcel Ritzmaier (20). Club en speler zijn het eens over een verhuur, maar de Eindhovenaren willen hem nog niet vrijgeven. Van den Belt geeft aan dat SC Cambuur niet eeuwig kan blijven wachten en ondertussen ook naar alternatieven kijkt.

Ook Adnane Tighadouini (20) is nog niet terug in Leeuwarden. De Friezen wilden hem opnieuw huren van Vitesse, maar daar kan hij niet gemist worden. 'Het kan best zijn dat het nog rondkomt, maar momenteel is hij een basiskracht bij Vitesse', laat Van den Belt weten. 'We zullen moeten wachten.'

Bekijk hier al onze video's