Excuses voor Mourinho, Klopp in de slag met assistent

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Excuses voor Mourinho, Klopp in de slag met assistent

José Mourinho ligt onder vuur als manager van Chelsea. Na de 1-3 nederlaag tegen Liverpool van afgelopen zaterdag vinden de Londenaren zichzelf terug op de roemloze vijftiende plaats, met slechts elf punten uit evenzoveel competitieduels. De Portugese hoofdcoach wilde zaterdag na de zesde verliespartij van dit seizoen niets kwijt over het hoe en waarom achter de nieuwe tegenvaller, maar een creatief brein vond daar een oplossing voor: een excuses-generator, speciaal voor Mourinho.

• De normaal zo goedlachse Jürgen Klopp kreeg het tijdens de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool aan de stok met José Morais, een van de assistenten van naamgenoot Mourinho. The Normal One was niet gediend van het commentaar van de Portugees en maande hem tot kalmte, liet een journalist van de Liverpool Echo tijdens het duel weten. De fan waar de verslaggever het over heeft, is overigens wel degelijk een lid van de technische staf van The Blues.

Barcelona is tijdens wedstrijden bij vlagen angstaanjagend goed, maar de spelers jagen tegenwoordig ook buiten het veld hun tegenstanders de stuipen op het lijf. Ter ere van Halloween doken de Catalanen in de verkleedkoffer en dat resulteerde in een spraakmakende persconferentie na het uitduel met Getafe (0-2).

• Daags na het bijzondere optreden leken de sterren van de Spaanse kampioen spijt te hebben. De club publiceerde een statement.

• Een pareltje in een nietszeggend High School-potje in Japan. Alsof er een lijfstraf stond op het feit dat de bal de grond zou raken, lieten de scholieren 'm vanaf de doeltrap van de keeper van het ene hoofd naar het andere gaan. De spits van Tamano-Konan maakte het schitterend af.

'De wisselspeler maakte het verschil. Het was Verhoek die de goal creëerde en dat veranderde alles.'
• De lofzang aan het adres van Wesley Verhoek kwam van niemand minder dan Zico. De Braziliaanse voetballegende is trainer van FC Goa en hield mede dankzij een indrukwekkende invalbeurt van de Nederlandse vleugelflitser, die een assist voor zijn rekening nam, één punt over aan het duel met FC Pune City in de Indiase Super League (1-1). (De Telegraaf)

• Bij het bekerduel tussen Feyenoord en Ajax rolde er een immens groen-wit spandoek van de bovenste tribunes naar beneden. Het was de grootste banner van Europa, maar die titel mocht de Rotterdamse aanhang maar kort claimen. Want drie dagen later werd bij Dynamo Dresden een 450 meters lang spandoek ontrold. Het kostte de fans van de club uit de Derde Bundesliga volgens Bild zo'n twee jaar en 25 duizend euro om het te produceren, maar bovendien zeventig kilometer (!) draad om het allemaal aan elkaar te naaien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.