Excelsior verlaat de laatste plaats door zege op NAC

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar heeft Excelsior zaterdag de tweede overwinning geboekt van het seizoen. In eigen huis wonnen de Kralingers met 3-0 van NAC Breda.

Na een rommelige beginfase, waarin het spel op en neer ging, opende Rangelo Janga namens Excelsior de score. Janga profiteerde optimaal van de rebound nadat Roland Alberg met een hard schot de lat had geraakt.

De laatste keer dat Excelsior op voorsprong kwam in de Eredivisie kwam het minimaal tot een gelijkspel. Zaterdag zat er meer in voor de ploeg van trainer John Lammers. Zeker nadat NAC binnen vier minuten met negen man stond.

In de 49ste minuut ontving Kees Luijckx zijn tweede gele kaart na een onbesuisde tackle. Een kleine tien minuten eerder ontving Luijckx een gele kaart omdat hij naar de keel had gegrepen van Kevin Jansen. Ook Roly Bonevacia kreeg twee keer de gele kaart voorgehouden.

Tegen negen man stelden de Rotterdammers de overwinning veilig. Roland Alberg bepaalde de score met een trefzekere kopbal op 2-0. In de slotfase zakte Excelsior enigszins in, maar incasseerde het dankzij de man-meer-situatie geen treffer meer.

NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar moest nog wel een treffer incasseren. De doelman redde goed op een inzet van Kevin Wattamaleo maar had geen antwoord het tweede schot van Darren Maatsen.

Door de overwinning is VVV-Venlo in ieder geval een dag hekkensluiter in de Eredivisie. De Limburgers ontvangen zondag Feyenoord. NAC staat elfde, maar kan bij een overwinning van Heracles Almelo een plaats zakken. Foto: VI Images