Excelsior raakt in Almelo zijn topscorer én ongeslagen status kwijt

Reacties

Excelsior is niet langer ongeslagen in dit Eredivisie-seizoen. De ploeg van Marinus Dijkhuizen kwam op bezoek bij Heracles Almelo nog wel op voorsprong, dankzij wéér een doelpunt van Nikolas Agrafiotis, maar ging met tien tegen elf uiteindelijk kopje onder in het Erve Asito: 3-1.

Excelsior raakt in Almelo zijn topscorer én ongeslagen status kwijt
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 1
Excelsior
Excelsior

Excelsior kende een uitstekende seizoenstart, met een overwinning op NEC en remises met Ajax en Fortuna Sittard. In deze drie wedstrijden wist Agrafiotis steeds te scoren en dat deed hij zaterdag in Almelo opnieuw. De spits kopte uit een hoekschop knap raak voor de 0-1. Met vier doelpunten uit vier wedstrijden heeft Agrafiotis nu al evenveel goals als de clubtopscorers van het vorige seizoen: Kenzo Goudmijn en Lazaros Lamprou waren toen in een heel voetbaljaar goed voor vier goals.

Of Agrafiotis na de interlandperiode verder kan werken aan zijn bijzondere reeks, is afwachten. De aanvaller viel na een ruim halfuur geblesseerd uit. Dat was een flinke domper voor Excelsior, dat in het restant van de eerste helft niet bijzonder veel moeite had om Heracles van zich af te houden. De thuisploeg probeerde het wel, maar werd niet bijster gevaarlijk.

In de tweede helft slaagde Heracles er wél in om Excelsior pijn te doen. Eerst verzorgde Bryan Limbombe de gelijkmaker, door uit een voorzet van Emil Hansson raak te koppen. Kort hierna kwam Excelsior met een man minder te staan, omdat Lamprou op een domme manier (commentaar op de leiding) zijn tweede gele kaart pakte. Heracles rook bloed en draaide de wedstrijd om met een kopgoal van aanvoerder Justin Hoogma. Ook nu was Hansson de aangever.

© Pro Shots

Excelsior slaagde er niet in om zich nog terug in de wedstrijd te knokken. De bezoekers kregen na de invalbeurt van debutant Kian Fitz-Jim nog wel een paar mogelijkheden, maar de trekker werd niet overgehaald. In de slotfase maakte Mohamed Sankoh vervolgens aan alle onzekerheid een einde, door bij zijn eerste optreden in het Heracles-shirt de 3-1 binnen te wippen.

Zo boekte Heracles zijn tweede overwinning van dit seizoen, terwijl het pas drie wedstrijden heeft gespeeld. De ploeg van John Lammers beleeft daarmee een geslaagde rentree in de Eredivisie. Excelsior speelde reeds vier wedstrijden in dit seizoen en staat op vijf punten, een minder dan Heracles.

Heracles Almelo Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.