Excelsior probeert schrikbeeld Vitesse en RKC te voorkomen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De Eredivisie-zaterdag wordt geopend door Excelsior en SC Heerenveen.

Excelsior probeert schrikbeeld Vitesse en RKC te voorkomen
 
Speelronde5
Aftrap18.30 uur
ScheidsrechterAllard Lindhout

• Excelsior, dat vier punten bezit, probeert zich te herstellen van de 0-3 thuisnederlaag tegen Vitesse van afgelopen week. Bij subtopper SC Heerenveen zal het vertrouwen ongetwijfeld groot zijn na de 2-0 overwinning op PSV.

• Het affiche Excelsior-SC Heerenveen is pas toe aan de negende editie in de Eredivisie. Tot nu toe hebben de Kralingers de overhand met vier overwinningen en slechts drie nederlagen. Eenmaal leverde de confrontatie geen winnaar op.

• Sinds Excelsior in 2014 promoveerde naar de Eredivisie veroverde het zeven punten in drie thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen. Tegen geen enkele club presteerden de Kralingers sindsdien beter voor eigen publiek.

Excelsior in eigen huis onderuit tegen Vitesse.

• Excelsior ging tijdens de eerste twee thuiswedstrijden (tegen Feyenoord en Vitesse) onderuit zonder te scoren. In de hele Eredivisie-historie lieten slechts twee teams een serie van drie thuisnederlagen noteren vanaf de start van het seizoen zonder doelpunt: Vitesse in 1971/72 en RKC Waalwijk 2009/10. Beide teams zouden als laatste eindigen.

• Voor het eerst sinds de jaargang 1997/98 kan SC Heerenveen in de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden in een seizoen ongeslagen blijven.

• SC Heerenveen veroverde in de eerste vier speelrondes van dit seizoen meer punten dan tijdens de laatste tien duels van de voorbije jaargang: acht om zeven punten.

SC Heerenveen te sterk voor PSV.

Martin Hansen kan in de voetsporen treden van Carlo L'Ami en Rob van Dijk, die tijdens hun eerste twee basisplaatsen bij SC Heerenveen de nul hielden.

• Sinds zijn terugkeer naar de Eredivisie in de zomer van 2016 maakte Reza Ghoochannejhad 21 treffers. Alleen Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen presteerde in die periode beter met 22 goals.

De laatste vijf edities van Excelsior-SC Heerenveen:

SeizoenUitslag
2010/110-2
2011/120-5
2014/153-0
2015/161-1
2016/174-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.