Excelsior ontsnapt, Rai Vloet beslist familie-onderonsje

Reacties

Excelsior heeft dinsdagavond met moeite de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Waar de Eredivisie-club met nipte cijfers won van Barendrecht, gingen Helmond Sport en Achilles '29 onderuit tegen amateurclubs Kozakken Boys en IJsselmeervogels. Rai Vloet besliste het familie-onderonsje met vader Wiljan Vloet.

Excelsior ontsnapt, Rai Vloet beslist familie-onderonsje

Barendrecht – Excelsior 0-1
De Poldervaart-derby begon met enkele mogelijkheden aanvankelijk veelbelovend voor Barendrecht, maar trainer Adrie Poldervaart zag dat Patrick Stolk zijn andere werkgever – Poldervaart is tevens fysiotherapeut bij Excelsior – met een afgrijselijke flater halverwege de eerste helft aan een voorsprong hielp. Nigel Hasselbaink (foto) maakte dankbaar gebruik. Eerder had Khalid Karami op aangeven van Hasselbaink dé kans op de openingsgoal nog laten liggen.

Barendrecht mocht van geluk spreken dat een slaande beweging van Jeffrey Aarts richting Ryan Koolwijk slechts met geel werd bestraft. De Tweededivisionist bleef vervolgens in de wedstrijd. Omdat Excelsior naliet het duel te beslissen, moest Filip Kurto nog een belangrijke redding verrichten toen Navajas Sánchez dicht bij de 1-1 was. Ramy Salem raakte nog de lat, maar Excelsior overleefde het slotoffensief van Barendrecht. Leeroy Owusu had vlak voor tijd nog de 0-2 op zijn schoen.

Kozakken Boys – Helmond Sport 3-0
Waar Excelsior een blamage tegen Barendrecht bespaard bleef, ging Helmond Sport er in de eerste ronde wel uit tegen een amateurclub. De Jupiler League-club had zijn laatste drie duels nog stuk voor stuk gewonnen, maar ging tegen Kozakken Boys hard onderuit. Raily Ignacio kopte de bal na 23 minuten hard achter Ferhat Kaya, die na rust ook Gwaeron Stout zag scoren. Jordy Thomassen zorgde met een kopbal nog bijna voor aansluiting, maar Everton Tavares deelde de knock-out uit.

IJsselmeervogels – Achilles '29 3-1
Ook voor Achilles '29 zit het bekeravontuur er al na één ronde op. De hekkensluiter van de Jupiler League gaf niet thuis tegen IJsselmeervogels. De nummer vier van de Derdedivisie nam na 33 minuten de leiding dankzij een schot van Sherwin Grot in de lange hoek. Ali Akla en Chris van Hussen brachten de bekerstunt vervolgens in veilige haven, al deed Brian Boogers zes minuten voor tijd nog wat terug namens Achilles '29 met een kopbal.

FC Den Bosch – FC Eindhoven 2-3
Ook FC Den Bosch kan zich gaan richten op de Jupiler League. De club die zich vorig seizoen in de kwartfinale van het bekertoernooi liet verrassen door VVSB, moest in een Brabants onderonsje nu buigen voor FC Eindhoven. Arda Havar (volley) en Mario Bilate (vrije trap) hadden nog wel een pasklaar antwoord op treffers van Mart Lieder, maar een prachtig schot in de kruising van PSV-huurling Rai Vloet in de 88ste minuut was de ploeg van zijn vader Wiljan Vloet te machtig.

Overige uitslagen:
EVV - RKC Waalwijk 0-3
HHC Hardenberg - Jodan Boys (wns) 2-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.