FC Groningen bekert simpel verder, Cambuur ontsnapt

Reacties

Zonder veel moeite heeft FC Groningen zich geplaatst voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. SC Cambuur had beduidend meer problemen.

FC Groningen bekert simpel verder, Cambuur ontsnapt

Capelle - FC Groningen 0-4
FC Groningen heeft het goede gevoel na de eerste zege in de Eredivisie een vervolg gegeven in de strijd om de KNVB-beker. De ploeg van trainer Ernest Faber versloeg Capelle op eigen veld zonder veel problemen. Danny Hoesen en Tom van Weert zorgden in het eerste kwartier voor een veilige marge die in de tweede helft door Hans Hateboer en invaller Alexander Sørloth werd vergroot.

Rijnsburgse Boys – Almere City FC 0-2
Yener Arica heeft opnieuw zijn goede vorm getoond in het shirt van Almere City FC. De aanvaller scoorde voor de vierde wedstrijd op rij voor de Eerstedivisionist. Dinsdag was het genoeg voor een plaats in de tweede ronde van de stijd om de KNVB-beker. Derdedivisionist Rijnsburgse Boys slaagde er niet in de treffer van Arica te beantwoorden. Sterker nog, de aanvaller besliste acht minuten voor tijd de wedstrijd op Sportpark Middelmors.

FC Rijnvogels – SC Cambuur 0-1
SC Cambuur heeft met de hakken over de sloot de volgende ronde bereikt. De Friese formatie dreigde een verlenging nodig te hebben om FC Rijnvogels te verslaan. Keeper Teun Guijt hield de Katwijkers lang op de been. In de 89ste minuut behoedde Martijn Barto de Friese Eerstedivisionist voor een verlenging tegen de hekkensluiter is in de Derde Divisie.

Scheveningen – FC Emmen 1-2
FC Emmen keek na een half uur tegen Scheveningen weliswaar tegen een achterstand aan, maar de Drentse formatie had voor rust al orde op zaken gesteld. Cas Peters en Rogier Krohne zetten de Jupiler League-club tegen de Derdedivisionist op het spoor van een bekersucces. Scheveningen kon in de tweede helft geen verlenging uit het vuur slepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.