Excelsior neemt linksback Van der Meer over van FC Utrecht

Reacties

Excelsior voegt Robin van der Meer toe aan de selectie. De 23-jarige linkervleugelverdediger komt over van FC Utrecht, waar hij nog een doorlopend contract had, en tekent in Rotterdam voor drie seizoenen.

Excelsior neemt linksback Van der Meer over van FC Utrecht

Excelsior was op zoek naar een linksachter nadat Milan Massop koos voor een overstap naar het Belgische Waasland-Beveren. Met Lorenzo Burnet heeft trainer Adrie Poldervaart nog een linkervleugelverdediger tot zijn beschikking. Van der Meer is na Jerdy Schouten, Denis Mahmudov, Maarten de Fockert en Sonny Stevens de vijfde nieuwe speler van Excelsior voor het komende seizoen.

Van der Meer speelde in de jeugd bij ADO Den Haag. Hij reikte er tot de beloftenploeg, van een debuut in de hoofdmacht kwam het niet. Op zijn negentiende tekende hij een contract bij Go Ahead Eagles, waar hij in augustus 2015 debuteerde in het betaalde voetbal. FC Utrecht nam hem in augustus 2016 op de laatste dag voor de transferdeadline over van de Deventenaren. Van der Meer tekende voor vier jaar in de Domstad. In twee seizoenen Utrecht kwam de linkervleugelverdediger tot 27 duels in de Eredivisie. In de tweede helft van het vorige seizoen speelde hij voornamelijk in Jong FC Utrecht. In de winterstop waagde Sparta Rotterdam nog een poging hem te huren, maar Utrecht wilde Van der Meer toen niet laten gaan.

Met zijn 1 meter en 96 centimeter is de fysiek sterke linksachter ook zeer bruikbaar bij dode spelmomenten. Excelsior hoopt op korte termijn nog twee centrale verdedigers aan de selectie toe te voegen om de opties in de defensie weer op orde te hebben. Ook voorin moeten er, mede door het aanstaande vertrek van Mike van Duinen, nog spelers bij komen. Algemeen directeur wil nog twee spitsen en een buitenspeler contracteren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.