Excelsior met tegenzin akkoord met strafeis: Parrott mist Ajax-uit

Reacties

Troy Parrott, de spits van Excelsior, mist volgende week het duel van zijn tijdelijke werkgever met Ajax. De KNVB heeft de Ier voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De Rotterdamse club is het niet eens met de strafeis, maar aanvaardt hem wel.

Excelsior met tegenzin akkoord met strafeis: Parrott mist Ajax-uit
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Excelsior
Excelsior

Parrott kreeg vrijdagavond na afloop van de ruime zege van zijn club op FC Volendam een rode kaart nadat hij zich vergreep aan het oor van tegenstander Safouane Karim. Danny Makkelie werd naar het scherm geroepen en gaf Parrott een directe rode kaart. De wijze mannen in Zeist bogen zich vervolgens over het voorval – een rode kaart na de wedstrijd is op zichzelf immers geen straf. De sanctie die eruit kwam rollen is dus één wedstrijd daadwerkelijke schorsing.

Excelsior is onder protest akkoord gegaan, zo verklaart technisch directeur Niels van Duinen op de clubwebsite. 'Wij zijn het niet eens met de straf en zijn van mening dat een schorsing niet in verhouding staat tot wat Troy gedaan heeft. Tegelijkertijd laat de aanklager weinig ruimte voor interpretatie en achten wij de kans op herziening van de straf nihil. Daarom hebben wij besloten om toch met deze straf akkoord te gaan. Met tegenzin, omdat er zwaardere vergrijpen zijn dan dit die niet bestraft worden', zo valt er te lezen.

Parrott mist zodoende de uitwedstrijd bij Ajax over anderhalve week. Excelsior staat één puntje boven de streep en speelt na Ajax nog thuis tegen NEC en Heracles alvorens het elftal van Marinus Dijkhuizen de competitie in eigen stad afsluit met een bezoekje aan Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer T. Parrott
Meer over T. Parrott
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.