Excelsior liefst tien officiële duels met Sparta ongeslagen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De belangen zijn groot zaterdagavond bij de Rotterdamse derby tussen Excelsior en Sparta.

Excelsior liefst tien officiële duels met Sparta ongeslagen
 
Speeldag9
Aftrap19.45 uur
ScheidsrechterSiemen Mulder

• Mede door een 4-0 nederlaag bij Ajax kreeg Sparta Rotterdam afgelopen week de rode lantaarn in handen. De formatie van Alex Pastoor bezit vijf punten minder dan Excelsior, dat dit weekeinde startte als aanvoerder van het rechterrijtje.

• Excelsior en Sparta Rotterdam stonden op het hoogste niveau vijftien keer eerder tegenover elkaar in Kralingen. In historisch opzicht is er geen bovenliggende partij. Beide teams veroverden zes keer de volle buit en drie keer bleef het treffen onbeslist.

• Als we kijken naar de resultaten in alle competities, dan is Excelsior liefst tien duels met Sparta Rotterdam ongeslagen (zes overwinningen en vier gelijke spelen).

Samenvatting ADO Den Haag - Excelsior

• Excelsior bleef dit Eredivisie-seizoen in drie thuisduels zonder treffer, dat is net zo vaak als in de volledige voorbije jaargang.

• Sowieso is de equipe van trainer Mitchell van der Gaag dit seizoen maar matig op dreef voor eigen publiek. Als enige team is Excelsior nog puntloos in thuiswedstrijden.

• Met vijf punten uit acht duels is Sparta beroerd aan het seizoen begonnen. De vorige vijf keer dat de Rotterdammers in deze fase van de jaargang op maximaal vijf punten stonden, bleven ze behouden voor het hoogste niveau: in 1963/64, 1994/95, 2000/01, 2006/07 en 2007/08.

Samenvatting Ajax - Sparta Rotterdam

• Sparta stond dit Eredivisie-seizoen als enige club nog niet op voorsprong in een uitwedstrijd. De ploeg van Alex Pastoor veroverde pas één punt buitenshuis.

• Pastoor coacht zaterdagavond zijn 150ste wedstrijd in de Eredivisie. Zijn balans is negatief met 44 zeges, 27 remises en 78 verliesbeurten. Een van Pastoors voormalige werkgevers is Excelsior.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Excelsior - Sparta Rotterdam:

SeizoenUitslag
1985/861-3
1986/870-2
2006/073-1
2007/084-3
2016/173-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.