Excelsior kan thuiscomplex van zich afschudden én clubrecord pakken

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De laatste speelronde voorafgaand aan de interlandbreak begint vrijdagavond met het duel tussen Excelsior en ADO Den Haag.

Excelsior kan thuiscomplex van zich afschudden én clubrecord pakken

EXCELSIOR - ADO DEN HAAG


Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Siemen Mulder
Laatste 5 duels Excelsior:10 punten
Laatste 5 duels ADO Den Haag:5 punten

ACTUEEL

• Zowel Excelsior als ADO Den Haag is dit seizoen uitstekend bezig en kan de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League nog halen. De residentieclub bezet de achtste plaats met 36 punten, eentje meer dan nummer tien Excelsior.

• Buitenshuis veroverde Excelsior dit Eredivisie-seizoen al 25 punten, maar in duels voor eigen publiek staat de teller op slechts tien punten. Geen club presteert zwakker in eigen huis.

Vorige week zegevierde Excelsior bij VVV-Venlo.

• ADO Den Haag moet het doen zonder de geschorste Wilfried Kanon, die afgelopen week tegen NAC Breda van het veld werd gestuurd. De residentieclub staat dit Eredivisie-seizoen al op vijf rode kaarten, meer dan elke andere club.

• Sinds de jaarwisseling scoorde Excelsior vijf keer met inzetten van buiten het strafschopgebied. Hicham Faik was verantwoordelijk voor drie van deze goals.

• ADO Den Haag kwam niet verder dan drie goals in zijn laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie. De residentieclub won ook geen van die duels (drie remises en drie verliesbeurten).

ADO Den Haag verloor tijdens de vorige speelronde van NAC Breda.

• Excelsior bezit al 35 punten. Sinds de invoering van het systeem van drie punten voor een overwinning in het seizoen 1995/96 pakten de Kralingers slechts in één volledige jaargang op het hoogste niveau meer punten (37 in het seizoen 2016/17).

HISTORIE

• Voor de vijftiende keer staat Excelsior - ADO Den Haag vermeld in de Eredivisie-agenda. De thuisploeg zegevierde slechts eenmaal en moest acht keer alle punten laten aan de bezoekers. Vijf edities leverden geen winnaar op.

• In het seizoen 2010/11 triomfeerde ADO Den Haag met liefst 1-5 bij Excelsior. Dmitry Bulykin was die dag met twee treffers belangrijk voor de bezoekers.

De laatste vijf Eredivisie-edities tussen Excelsior en ADO Den Haag:


SeizoenUitslag
2010/111-5
2011/121-1
2014/152-3
2015/162-4
2016/171-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.