Excelsior hoopt supervorm van mei door te trekken

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Willem II-Excelsior is een duel tussen clubs die nogal wat mutaties ondergingen.

Excelsior hoopt supervorm van mei door te trekken
 
Speelronde1
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterJeroen Manschot

• Met elf eerdere edities is het affiche Willem II-Excelsior nog betrekkelijk jong. De Tilburgers wonnen drie keer zo vaak dan dat ze verloren (zes om twee). Driemaal bleef een winnaar uit.

• Willem II maakte sinds de jaarwisseling slechts zeventien doelpunten in de Eredivisie. Alleen het gedegradeerde NEC is met veertien treffers nóg minder productief.

• Afgelopen seizoen had de formatie uit Tilburg slechts negen verschillende doelpuntenmakers, minimaal drie minder dan elke andere Eredivisie-club.

• Tijdens slechts drie van de laatste twaalf openingsrondes in de Eredivisie kwam Excelsior tot scoren. Afgelopen seizoen lukte dat tegen FC Twente zelfs tweemaal: 1-2.

• Excelsior fabriceerde vorig seizoen van alle Eredivisie-teams de meeste treffers in het openingskwartier, liefst twaalf. Willem II kreeg juist de minste tegendoelpunten in het eerste kwartier, slechts twee.

• Geen enkele ploeg sloot het voorbije Eredivisie-seizoen zo goed af als Excelsior, dat in de laatste vijf speelrondes liefst twaalf van de maximale vijftien punten veroverde.

• Zakaria El Azzouzi kan uitgerekend in Tilburg zijn officiële debuut maken voor Excelsior. In het Koning Willem II-stadion maakte de aanvaller zijn laatste Eredivisie-treffer, op 27 januari 2017 namens Sparta Rotterdam.

De laatste vijf edities van Willem II-Excelsior:

 
SeizoenUitslag
2007/086-0
2010/111-1
2014/151-1
2015/162-3
2016/171-1
Een vooruitblik op het seizoen van Excelsior
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.