Excelsior grijpt tegen armoedig Utrecht laatste strohalm

Excelsior heeft nog steeds zicht op rechtstreekse handhaving in de Eredivisie. Door de 3-1 zege op FC Utrecht kan het De Graafschap, vijftiende op de ranglijst, in de slotronde nog achterhalen. In dat geval hoeven de Kralingers niet deel te nemen aan de nacompetitie. Utrecht, zeer armoedig spelend, deed afstand van de achtste plek. De doelstelling, meestrijden in de play-offs om Europees voetbal, hangt daardoor aan een zijden draadje.

Excelsior grijpt tegen armoedig Utrecht laatste strohalm

Na 25 minuten zette Excelsior-middenvelder Geert-Arend Roorda de thuisploeg op voorsprong. De voorbereiding van Ryan Koolwijk, een gracieuze stift, was wonderschoon. De afronding van Roorda (foto), hij volleerde de bal binnen, was even effectief als mooi.

Zes minuten na het openingsdoelpunt zorgde Roland Bergkamp voor de tweede goal van Excelsior. Marvin Zeegelaar bediende de spits, die de bal simpel binnen kon tikken: 2-0.

In de tweede helft, waarin Utrecht opnieuw geen moment van zich afbeet, zorgde Roorda met een kopbal voor 3-0. In de slotfase redde Frank Demouge nog wel de eer voor Utrecht, maar die treffer bood de bezoekers allang geen soelaas meer.

Excelsior heeft Vitesse en De Graafschap, die ploegen verloren zondag beide, nog in het vizier. Het verschil met de nummer vijftien en veertien bedraagt drie punten, al heeft Vitesse een veel beter doelsaldo. De Kralingse hoop is zodoende gericht op De Graafschap, dat juist een minder doelsaldo heeft.

Utrecht zakt van de achtste naar de negende plaats en moet hopen op puntenverlies van Heracles in de laatste speelronde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's