Excelsior en Sparta komen niet tot scoren op Woudestein

De stadsderby tussen Excelsior en Sparta Rotterdam leverde donderdag geen winnaar op. Beide ploegen kwamen op Woudestein niet tot scoren (0-0), ondanks een licht overwicht voor de bezoekers.

De eerste helft was het aanzien eigenlijk niet waard. Beide ploegen grossierden in balverlies en wisten zelden gevaar te stichten. Sparta was de ploeg met het meeste balbezit, maar Excelsior kwam eigenlijk geen moment in de problemen.

Na rust lieten zowel Sparta als Excelsior wél zien dat zij komend seizoen in de Eredivisie willen spelen. Namens de thuisclub was Kermit Erasmus gevaarlijk, maar de grootste kans was halverwege de tweede helft voor Lerin Duarte. Op aangeven van Rydell Poepon kopte de aanvaller buiten bereik van Excelsior-doelman Arjan van Dijk op de paal.

Kort daarop was de mee opgekomen Ruud Knol dicht bij de openingstreffer, maar Daan Bovenberg voorkwam de 0-1 met een knappe sliding. Vijf minuten voor tijd was ook Milano Koenders kansrijk namens de ploeg van trainer Aad de Mos, na een individuele stuitte de rechtsback echter op Van Dijk. En in blessuretijd kopte Erik Falkenburg volledig vrijstaand nog een voorzet van Duarte in de handen van de Excelsior-doelman.

De wedstrijd eindigde na negentig minuten dus zoals hij begon: 0-0. Komende zondag moet Sparta zien te winnen op het eigen Kasteel om nog een jaar actief te blijven in de Eredivisie.