Excelsior en Fein akkoord, wachten op Bayern München

Reacties

De komst van Adrian Fein naar Excelsior gaat daadwerkelijk afgerond worden. De Rotterdammers en de Duitse middenvelder zijn al tot overeenstemming gekomen en een akkoord met Bayern München nadert over de voorwaarden. Fein en Bayern hopen ook de laatste plooien glad te strijken.

Excelsior en Fein akkoord, wachten op Bayern München
© Pro Shots

Dat Excelsior interesse in Fein had, was al bekend. De onderhandelingen met de middenvelder verliepen voorspoedig, maar het nog een jaar doorlopende contract met Bayern zorgde voor complicaties. Of de speler met Bayern een contractontbinding (met financiële compensatie) overeenkomt of dat de Duitsers hem opnieuw verhuren is nog niet duidelijk. Feit is dat de verwachting is dat Fein spoedig Excelsior-speler is. Technisch manager Niels van Duinen had eerder deze week al aangegeven snel duidelijkheid te willen hebben, omdat hij anders moest schakelen naar andere spelers.

De komst van Fein geeft het nog ongeslagen Excelsior een boost. De Duitser, die eerder op huurbasis bij PSV actief was, is nog altijd pas 23 en gelooft in de visie van Excelsior waar jonge spelers zich kunnen en mogen ontwikkelen. Zijn laatste twee huurperiodes – bij Greuther Fürth en Dynamo Dresden - waren geen groot succes. Bij Bayern München stond hij lange tijd te boek als grote talent, maar het eerste elftal haalde hij nooit. Bij PSV kwam hij ook niet tot veel minuten.

Spelersprofiel

A. Fein


Geboortedatum:
18 maart 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
München
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
97 kg
Huidige club:
Verl

Met Yassin Ayoub, Kenzo Goudmijn, Julian Baas, Joshua Eijgenraam en Michael Chacon heeft trainer Marinus Dijkhuizen nu voldoende middenvelders tot zijn beschikking. De komst van Mike van Duinen, eind vorige week, maakt dat ook aanvallend de selectie op orde is. Excelsior richt zich in de laatste week van de transferperiode op het defensieve gedeelte. Centraal achterin en op de linksbackpositie is nog uitbreiding gewenst, terwijl ook een reservegoalie achter eerste keus Stijn van Gassel nog een wens is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.