Excellerende Milik schiet frustratie van zich af met hattrick in Vélodrome

Arkadiusz Milik heeft Olympique Marseille hoogstpersoonlijk naar de overwinning geschoten. De aanvaller nam vrijdagavond tegen SCO Angers drie doelpunten voor zijn rekening.

Olympique Marseille
5 - 2
Angers
Angers

De Pool, die afgelopen zomer de definitieve overstap maakte van Napoli naar Marseille, kent tot dusver een tegenvallend seizoen. Hij scoorde pas één keer in competitieverband, op 17 oktober. Milik zal hopen dat hij met deze hattrick de twijfels heeft weggenomen.

Angelo Fulgini en Nabil Bentaleb hielpen Angers aan een comfortabele 0-2 voorsprong in Stade Vélodrome, maar nog voor rust trok de nieuwe nummer twee van de Ligue 1 de stand gelijk.

Milik tekende met een stiftje voor de aansluitingstreffer en Gerson maakte er met een afstandsschot 2-2 van. Twintig minuten voor tijd zette Milik Marseille op voorsprong en na een ingenieuze pass van Cengiz Ünder gleed de voormalig Ajacied de 4-2 tegen de touwen. Cengiz zorgde met een prachtige volley voor het slotakkoord.

Voor de 27-jarige Milik is het de eerste hattrick in competitieverband sinds 16 mei 2021. Ook toen was SCO Angers het slachtoffer (3-2).