Ex-wereldkampioen ziet Donnarumma komende tien tot vijftien jaar domineren

Reacties

Fabio Cannavaro ziet in Gianluigi Donnarumma 'de echte kampioen' van EK-winnaar Italië. Volgens de voormalig wereldkampioen staat zijn landgenoot minimaal het komende decennium op eenzame hoogte.

Ex-wereldkampioen ziet Donnarumma komende tien tot vijftien jaar domineren

De UEFA kroonde Donnarumma na afloop van de gewonnen finale tegen Engeland tot beste speler van het toernooi. In de allesbeslissende penaltyreeks keerde de Italiaanse sluitpost de inzetten van Jadon Sancho en Bukayo Saka, terwijl Marcus Rashford op de paal schoot. 'Het verbaast me dat sommige mensen voor het EK dachten dat hij een gemiddelde keeper was', zegt Cannavaro tegen Tuttosport.

De huidig trainer van Guangzhou Evergrande wijst op de imposante statistieken van Donnarumma, die op relatief jonge leeftijd al 33 interlands en 215 wedstrijden in de Serie A achter zijn naam heeft staan. 'Er is niets gemiddelds aan Gigio. Kijk eens naar de de rust die hij op 22-jarige leeftijd heeft. Hij zal de komende tien tot vijftien jaar de beste keeper ter wereld zijn.'

Donnarumma gaat zijn geluk dit seizoen voor het eerst over de grens beproeven. De doelman liep uit zijn contract bij AC Milan en sloot op transfervrije basis aan bij het sterrenensemble van Paris Saint-Germain, waar hij de strijd onder de lat aangaat met Keylor Navas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.