'Ex-PSV'er verlaat Manchester United zonder één training onder Ten Hag'

Reacties

Andreas Pereira neemt definitief afscheid van Manchester United. De 26-jarige middenvelder wordt verkocht aan Fulham voor een geschat bedrag van 10,5 miljoen euro, dat kan oplopen tot 14 miljoen euro. Hij tekent een contract voor drie seizoenen met de optie voor een extra jaar. Diverse Braziliaanse media maken melding van de naderende transfer, evenals journalist Fabrizio Romano.

'Ex-PSV'er verlaat Manchester United zonder één training onder Ten Hag'
© Pro Shots

Vorig seizoen werd Pereira door Manchester United verhuurd aan Flamengo. Hij beging in de Copa Libertadores-finale van november 2021 een cruciale fout die Palmeiras de overwinning bezorgde, maar groeide wel uit tot sleutelspeler bij Flamengo. Hij bezorgde de club in de nacht van afgelopen woensdag op donderdag met een schitterend doelpunt een 0-1 zege op het Colombiaanse Deportes Tolima in de eerste ontmoeting in de achtste finale van de Copa Libertadores.

Een dag na de wedstrijd liep het huurcontract van Pereira af. De bal lag vervolgens in Manchester. 'Ik ben niet degene die beslist, dat doet Manchester United', zei Pereira zelf. 'Ik wil graag blijven, maar het is niet aan mij. Ik zal kijken wat het beste is voor mij en de club.' De interesse van Fulham was toen al bekend en de promovendus lijkt nu inderdaad aan het langste eind te trekken. Zo vertrekt Pereira bij Manchester United zonder een training te hebben bijgewoond van Erik ten Hag.

Eerder deze maand meldde de Engelstalige tak van ESPN nog dat Ten Hag niet van plan is medewerking te verlenen aan een vertrek van Pereira in de zomer. De trainer kent hem nog van hun gezamenlijke periode bij PSV. Vanaf de zomer van 2009 was hij drie jaar werkzaam als assistent-trainer van Fred Rutten in Eindhoven, terwijl Pereira tussen 2005 en 2011 in de jeugdopleiding van PSV speelde. Na zijn zestiende verjaardag in 2012 maakte Pereira de overstap naar Manchester United. Sindsdien speelde hij 45 competitieduels voor de club, die hem de afgelopen jaren verhuurde aan Granada, Valencia, Lazio en Flamengo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.