'Scout Manchester United komt met verrassend rapport terug bij Ten Hag'

Reacties

Voor Andreas Pereira lijkt een toekomst weggelegd bij Manchester United. De middenvelder wordt momenteel verhuurd aan Flamengo, maar Erik ten Hag is voorlopig niet van plan om zijn goedkeuring te geven aan een definitieve overstap naar de Série A-club. De nieuwe trainer zou binnenkort in gesprek willen met Pereira over diens toekomst.

'Scout Manchester United komt met verrassend rapport terug bij Ten Hag'
© Pro Shots

Volgens de Engelstalige tak van ESPN is Manchester United min of meer onbedoeld overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Pereira. Vorige week zondag was een scout van The Red Devils aanwezig bij een wedstrijd van Flamengo om de 21-jarige controleur João Gomes, een potentieel transferdoelwit, te beoordelen. De scout bracht een opvallend rapport uit: de beste speler op het veld was niet Gomes, maar de eigen Pereira. De Belg van Braziliaanse komaf scoorde en gaf een assist in het gewonnen duel met Fluminense (1-2).

Ten Hag kent Pereira nog van hun gezamenlijke periode bij PSV. Vanaf de zomer van 2009 was Ten Hag drie jaar werkzaam als assistent-trainer van Fred Rutten in Eindhoven, terwijl Pereira tussen 2005 en 2011 in de jeugdopleiding van PSV speelde. Na zijn zestiende verjaardag in 2012 maakte Pereira de overstap naar Manchester United. Sindsdien speelde hij 45 competitieduels voor de club, die hem de afgelopen jaren verhuurde aan Granada, Valencia, Lazio en Flamengo.

Directeur John Murtough van Manchester United zou onlangs contact hebben opgenomen met Pereira om hem duidelijk te maken dat Ten Hag positief is over hem. De inmiddels 26-jarige Pereira zou de kans willen aangrijpen om Ten Hag in de voorbereiding op komend seizoen te overtuigen. De nieuwe trainer moet zorgvuldig zijn met zijn middenvelders, daar Nemanja Matic, Paul Pogba, Juan Mata en Jesse Lingard al zijn vertrokken. Hij hoopt met Frenkie de Jong wel een nieuwe middenvelder te kunnen verwelkomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.