Ex-PSV'er Ojo reageert woest na duw van fan en krijgt rood

Reacties

Funso Ojo heeft zaterdag een wel heel bijzondere rode kaart gekregen. De middenvelder van Aberdeen kreeg een duw van een fan, ging verhaal halen en mocht daarop met zijn tweede gele prent op zak gaan douchen.

Ex-PSV'er Ojo reageert woest na duw van fan en krijgt rood
© Pro Shots
Dundee United
Dundee United
1 - 0
Aberdeen
Aberdeen

De dertigjarige Ojo, die uit de jeugdopleiding komt van PSV en daarna voor onder meer VVV-Venlo, FC Dordrecht en Willem II speelde, ging op slag van rust een duel aan in het strafschopgebied, kreeg een duwtje en liep door tot buiten het strafschopgebied. Bij de boarding kreeg hij een duw van een boze supporter van tegenstander Dundee United.

Ojo keerde terug naar de boarding om zijn onvrede kenbaar te maken en daar was scheidsrechter Robert Madden niet van gediend. Die presenteerde Ojo zijn tweede gele kaart. Daardoor stonden er nog maar twintig spelers op het veld, want eerder had ook Dundee-middenvelder Calum Butcher rood gekregen. Zonder Ojo ging Aberdeen door een late treffer van Ian Harkes met minimaal verschil onderuit.

Aberdeen-manager Stephen Glass toont zich teleurgesteld in zowel Ojo als de arbiter. Hij spreekt van 'wat ongedisciplineerd gedrag': 'Hij ging terug naar het incident. Ik steun hem, hoewel ik ook denk dat hij ons een beetje in de steek heeft gelaten. Het had niet mogen gebeuren. Tegelijkertijd vind ik dat de scheidsrechter de speler meer had kunnen beschermen in plaats van hem geel te geven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.