Ex-NEC'er Kadioglu komt bovendrijven bij Fenerbahçe: 'Hij is beter dan Lahm'

Reacties

Ferdi Kadioglu is bezig aan een ijzersterke periode bij Fenerbahçe. De voormalig NEC'er was in de Conference League-wedstrijd tegen Spartak Trnava opnieuw de uitblinker en dat is ook 69-voudig Turks international Nihat Kahveci opgevallen.

Ex-NEC'er Kadioglu komt bovendrijven bij Fenerbahçe: 'Hij is beter dan Lahm'
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
4 - 0
Spartak Trnava
Spartak Trnava

In Nederland kennen we Kadioglu voornamelijk als middenvelder, maar inmiddels maakt hij furore als back. Kadioglu, die zijn jeugdinterlands voor Nederland speelde, kende een moeilijke periode na zijn overgang naar Turkije, maar komt nu toch echt bovendrijven. 'Kadioglu legt de lat naar een ongelofelijk niveau', zei Kahveci als analist bij NutSpor.

Kadioglu was tegen Spartak Trnava goed voor een doelpunt. 'Hij is een robot. En er zijn weer wat nieuwe updates geïnstalleerd op onze robot. Hij geeft geweldige passes en was ook al de grote uitblinker tegen Besiktas. Kadioglu is beter dan Philipp Lahm. Ook als Fenerbahçe niet goed speelt, presteert hij individueel nog goed.'

Daarmee was de lofzang voor Kadioglu nog niet over. 'Hij is verdedigend goed en ook aanvallend. Hij komt veel op en kan doelpunten maken. En hij heeft ook een goede connectie met Dusan Tadic.' De voormalig Ajacied eiste donderdagavond ook een hoofdrol op met een assists. Wel miste de Serviër een strafschop, die via de doelman uiteindelijk alsnog binnenviel. 'Het duurt vier dagen voor Tadic zijn strafschop een keer genomen heeft', aldus Kahveci, die zich duidelijk ergerde.

'Hij neemt ze tergend langzaam en neemt daarmee een risico. Zet er een beetje vaart achter. Kies gewoon een hoek en schiet hem binnen. Hij miste al tegen Besiktas en nu schiet hij via de paal en de keeper binnen. Mensen worden bang als hij een penalty moet nemen.'

UEFA Europa Conference League

Stand Groep H UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Fenerbahçe
6
4
0
2
13-11
+2
12
2
Ludogorets
6
4
0
2
11-11
0
12
3
FC Nordsjælland
6
3
1
2
17-7
+10
10
4
Spartak Trnava
6
0
1
5
3-15
-12
1
* Actueel tot en met 24 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.