Ex-international Dugarry gaat los op Luis Enrique en Mbappé

Reacties

Christophe Dugarry, 55-voudig international van en in 1998 wereldkampioen met Frankrijk, heeft snoeihard uitgehaald naar Luis Enrique en Kylian Mbappé, respectievelijk de trainer en de sterspeler van Paris Saint-Germain. Dugarry is teleurgesteld in het tweetal na de nederlaag in de Champions League tegen Barcelona.

Ex-international Dugarry gaat los op Luis Enrique en Mbappé
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 3
Barcelona
Barcelona

In tv-pogramma Rothen s'enflamme op RMC Sport ging analyticus Dugarry eerst los op de coach. 'We hebben de grenzen van zijn gekte gezien. Ik snap niet wat hij met Marco Asensio en Kang-In Lee wilde, wat hij wilde bereiken. De rechterkant van Barça was volgens mij een zwakke plek, ik had druk op Jules Koundé verwacht. Hoe PSG speelde, ik snapte het niet. Maar da's geen verrassing meer met Luis Enrique. Hij heeft ons wéér in ons hemd gezet', aldus Dugarry.

Was het ergste daarmee geweest, met de wens dat de trainer na afloop van de return ook meteen in Barcelona blijft? Welnee: daarna legde hij ook Mbappé nog even op het rooster. 'Ik ga de voetballer niet aanvallen, dat is te makkelijk, iedereen heeft het gezien. Ik wil de mens aanvallen', zo luidden Dugarry's inleidende beschietingen. 

'Wat hij woensdag liet zien, was voetbal van het ergste soort. Slechter kan een topspeler niet spelen. We kunnen allemaal eens slecht spelen, maar dit was schandalig, respectloos verraad. Kylian, je spuugde de Champions League in het gezicht. Je houding is een absolute schande, ik dacht niet dat je zo diep kon zinken', gromde Dugarry niet voor het eerst naar de vliegensvlugge aanvaller.

Cijfermatig is inderdaad duidelijk dat Mbappé een zwakke beurt maakte. De superster met een aflopend contract had 44 balcontacten, verloor dertien keer de bal, werd driemaal buitenspel gevlagd, won slechts drie van zijn twaalf duels en bracht één van zijn vier dribbelpogingen tot een goed einde. Zijn drie doelpogingen gingen alle drie naast of over. Het leverde hem in L'Équipe een 3 op. Zijn mandekker Pau Cubarsí werd juist bedolven onder de complimenten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.