Ex-Ajacieden vellen Feyenoord-beloften in Youth League

Feyenoord Onder-19 is uitgeschakeld in de UEFA Youth League. De leeftijdsgenoten van Chelsea waren te sterk in de achtste finale. Ex-Ajacieden en jeugdinternationals Daishawn Redan (derde van rechtsboven op de foto) en Juan Familio-Castillo (eerste linksonder op de foto) waren belangrijk voor de thuisploeg: 5-2.

Binnen tien minuten keken de Rotterdammers al tegen een 2-0 achterstand aan in het jeugdequivalent van de Champions League. Verdediger Ethan Ampadu, die dit seizoen al twee keer basisspeler was bij de hoofdmacht, kopte in de zesde minuut raak en vier minuten later verdubbelde Redan van dichtbij de voorsprong.

Feyenoord knokte zich terug in de wedstrijd via een snelle aansluitingstreffer van aanvoerder Jordy Wehrmann, maar zijn landgenoot Familio-Castillo herstelde in de 28ste minuut wat gelukkig de marge. Zijn voorzet werd van richting veranderd en viel achter doelman Justin Bijlow, die halverwege de strijd moest staken met een blessure.

Vervanger Jordy van Leeuwen probeerde de schade te beperken, maar kreeg nog een eigen doelpunt van Lutsharel Geertruida en de 5-1 van Harvey St. Clair om zijn oren. Aan de andere kant was Cheick Touré al dicht bij een tweede Feyenoord-treffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Toch was het slotakkoord voor de bezoekers: Noah Lewis volleerde raak uit een corner en bepaalde daarmee de eindstand.

Door de ruime nederlaag ligt Feyenoord uit het toernooi en voegt Chelsea zich bij de laatste acht, waar Real Madrid de tegenstander is.