Evjen bekroont zeldzame basisplaats en schiet AZ naar overwintering

Reacties

AZ heeft zich donderdagavond verzekerd van een plek in de achtste finale van de Conference League. Hakon Evjen beloonde het vertrouwen van trainer Pascal Jansen door in zijn eerste basisplaats van het seizoen een belangrijke treffer te maken tegen Jablonec.

Evjen bekroont zeldzame basisplaats en schiet AZ naar overwintering
© Pro Shots
FK Jablonec
FK Jablonec
1 - 1
AZ
AZ

Door de eerdere resultaten in Groep D wist AZ dat een gelijkspel in Tsjechië voldoende was om de groepswinst te pakken, maar AZ kreeg het niet cadeau van Jablonec. Kort na een eerste kans voor Evjen kwam de thuisclub op voorsprong. Milos Kratochvíl kopte in de zevende minuut met een boogbal binnen, keeper Peter Vindahl Jensen van AZ liet zich verrassen.

En dus moest AZ aan de bak, maar zo makkelijk ging dat niet. De Eredivisionist kwam moeizaam tot kansen. Vlak voor rust was het dan toch raak. Evjen bekroonde zijn eerste basisplaats van het seizoen met zijn eerste Europese doelpunt in zijn profcarrière. De Noor draaide goed weg na een voorzet van Vangelis Pavlidis en maakte het af in de rechterhoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lachen verging Evjen in de tweede helft toen hij ordinair de wedstrijd werd uitgeschopt door Jaroslav Zeleny, die geel kreeg voor een spijkerharde tackle van achteren. Enkele minuten later moest Evjen het veld verlaten, maar wel in de wetenschap dat hij belangrijk was geweest voor AZ. In de tweede helft werd immers niet meer gescoord, waardoor AZ door de goal van Evjen met nog één speeldag te gaan de groepswinst binnen heeft.

Onder de datum 25 februari kan voor AZ een dikke streep in de agenda, dan wordt er geloot voor de achtste finale van de Conference League. Feyenoord is net als AZ ook al zeker van een plek in die ronde. De Alkmaarders sluiten de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen Randers FC op 9 december.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep D - Conference League

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
4
2
0
8-3
+5
14
2
Randers FC
6
1
4
1
9-9
0
7
3
FK Jablonec
6
1
3
2
6-8
-2
6
4
CFR Cluj
6
1
1
4
4-7
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.