Everton wint cruciale degradatiekraker in aanloop naar Merseyside derby

Reacties

Everton heeft zondagmiddag afgerekend met directe concurrent Nottingham Forest. De eerder dit seizoen gestrafte clubs strijden tegen degradatie, waardoor de punten voor de ploeg uit Liverpool extra welkom zijn. Woensdag speelt Everton de Merseyside Derby tegen Liverpool.

Everton wint cruciale degradatiekraker in aanloop naar Merseyside derby
© Pro Shots
Everton
Everton
2 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Voor Everton en Nottingham Forest stond er veel op het spel. Beide ploegen staan, mede door een puntenstraf, maar net boven de degradatiestreep. Nottingham Forest kreeg vier punten in mindering door het overtreden van de financiële regels en Everton zelfs acht, al heeft het daartegen beroep aangetekend.

Arnaut Danjuma zat de hele wedstrijd op de bank bij de thuisploeg, waar Jarrad Branthwaite in de basis stond. Bij de bezoekers zat een andere voormalig PSV'er op de bank: Ibrahim Sangaré. Binnen een halfuur kwam Everton op voorsprong. Idrissa Gana Gueye controleerde een afgeslagen voorzet en zijn schot rolde tergend langzaam binnen in de verre hoek.

Nottingham Forest had de betere kansen in het restant, maar kon de achterstand niet meer rechtbuigen. Net voor tijd verschalkte ook Dwight McNeil Nottingham-doelman Matz Sels met een laag afstandsschot: 2-0. In de blessuretijd was er nog een nare botsing tussen Beto en Morgan Gibbs-White. Na een blessurebehandeling van acht minuten werd de Portugees per brancard van het veld getild. Gelukkig stak hij zijn duim op richting het thuispubliek. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het bleef bij 2-0, waardoor Everton een cruciale zege boekt in de strijd tegen degradatie. Het staat nu vijf punten boven de degradatiezone. Het gat voor Nottingham Forest richting nummer achttien Luton Town is slechts één punt.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Brentford
35
9
8
18
52-60
-8
35
17
Nottingham Forest
35
7
9
19
42-62
-20
26
18
Luton Town
35
6
7
22
48-77
-29
25
19
Burnley
35
5
9
21
38-70
-32
24
20
Sheffield United
35
3
7
25
34-97
-63
16
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.