Everton schiet reserve Heitinga mogelijk in januari te hulp

Everton is bereid John Heitinga te helpen met het oog op het WK van komende zomer. De verdediger van The Toffees zit op een dood spoor in Liverpool en moet spelen om in aanmerking te komen voor Oranje.

Everton schiet reserve Heitinga mogelijk in januari te hulp

Manager Roberto Martínez erkent het probleem van de ervaren Heitinga. De Spaanse coach van Everton roemt zijn centrumverdediger. Heitinga speelde dit seizoen nog geen minuut in de Premier League, maar gedraagt zich desondanks als een voorbeeldige prof.

'Johnny is ongelooflijk', aldus Martinez in gesprek met Sky Sports. 'Hij is een topspeler en dat weten we. Sinds de start van dit seizoen heeft hij een grote invloed op hoe wij willen werken. Als hij weinig speelt, gaan we proberen hem in januari te helpen.'

'Toch zie ik liever dat hij een grote rol gaat spelen bij ons op het veld', legt Martinez uit. 'Tot dusver is hij alleen van waarde buiten het veld en dat zien de supporters helaas niet. Iedereen wil dat Johnny gaat spelen, maar dat moeten we de komende weken bekijken.'

Everton zal in ieder geval snel moeten beslissen. Het contract van de 87-voudig international loopt volgend jaar zomer af en wil de club uit Liverpool nog iets aan Heitinga verdienen dan is een verkoop in de winter noodzakelijk. In de voorgaande seizoenen kwam de Nederlander vaker in actie.

De oud-speler van Ajax, die in de zomer van 2010 overkwam van Atlético Madrid, speelde in zijn eerste seizoen 27 competitieduels, terwijl hij de seizoenen daarna (wel vaak als wisselspeler) tot respectievelijk dertig en 26 Premier League-wedstrijden kwam. In 2012 werd Heitinga door de fans van Everton zelfs uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen