Martinez: 'Heitinga heeft op dit moment een probleem'

John Heitinga wacht dit seizoen nog steeds op zijn eerste optreden met Everton in de Premier League. Een liesblessure speelt de 29-jarige verdediger parten.

Martinez: 'Heitinga heeft op dit moment een probleem'

Heitinga liet bij de start van het seizoen nog doorschemeren dat hij open staat voor een vertrek uit Goodison Park. De 87-voudig international, wiens contract medio 2014 afloopt, wil daarmee zijn WK-kansen met Oranje een impuls geven.

Een gebrek aan speeltijd bij Everton maakt zijn positie er niet beter op. Maar er is een andere reden voor zijn afwezigheid in de selectie voor het duel met Hull City van afgelopen weekend.

'Op dit moment heeft John een probleem', zegt Roberto Martinez in Liverpool Echo. De manager deed dit seizoen alleen in de strijd om de League Cup twee keer een beroep op Heitinga. 'Hij heeft last van een liesblessure. We kijken er nu naar om er zeker van te zijn dat het niets ernstigs is.'   

Ondanks de gebrekkige inzetbaarheid roemt Martinez de bijdrage van Heitinga bij Everton. 'Ik weet dat de fans hem weinig binnen de lijnen hebben gezien, maar hij heeft veel invloed. Hij speelt een grote rol achter de schermen tijdens de training en helpt de jongeren met zijn ervaring. Ik kan alleen nog maar hopen dat hij weer snel fit is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen