Everton-manager slaat terug na kritiek Allardyce: 'Ik luister niet naar hem'

Reacties

Everton-coach Marco Silva kan helemaal niets met de kritiek die Sam Allardyce leverde na de 0-1 nederlaag tegen Leicester City op nieuwjaarsdag. 'Als het David Moyes was geweest, zou ik luisteren', reageerde Silva op de coach die in Engeland niet bepaald bekend staat om zijn sprankelende voetbal. 

Everton-manager slaat terug na kritiek Allardyce: 'Ik luister niet naar hem'

Everton draait dit seizoen nog niet echt op volle toeren onder de Portugese coach, die afgelopen zomer werd aangesteld op Goodison Park. The Toffees staan elfde in de Premier League en wonnen slechts twee van de laatste tien wedstrijden in de Premier League. Sam Allardyce, vorig seizoen nog coach van Everton, greep die kans aan om uit te leggen waar het allemaal mis ging sinds zijn vertrek deze zomer. 'Je kunt wel praten over attractief voetbal, maar dan overleef je het niet als coach. Dat heb je kunnen zien bij Ronald Koeman en Roberto Martínez. Zij speelden zogenaamd beter voetbal dan ik, maar werden ontslagen.'

De clubleiding van Everton, waar Marcel Brands als technisch directeur deel van uit maakt, weet echter dat Silva tijd nodig heeft en is ook bereid die te geven. 'De club en de spelers hebben stabiliteit en vertrouwen nodig. Wat het belangrijkst is, is dat we niet luisteren naar mensen met een dubbele agenda. We moeten na wat tegenvallende resultaten niet in paniek raken en naar het groter geheel blijven kijken', stelde Silva. De overwinning van zaterdag in het toernooi om de FA Cup (2-1 tegen Lincoln City) was dan ook meer dan welkom voor de Portugese coach, die nog kort reageerde op de kritiek van Allardyce over zijn speelstijl.

'Mijn stijl? Hoe ik me kleed? Mijn haar? Oh, mijn stijl van voetballen. Als echte Everton-fans zulke dingen uitspreken moeten we daar goed naar kijken, maar het is het niet waard om te luisteren naar mensen die geen goede resultaten willen zien. Als het David Moyes was geweest, zou ik luisteren. Hij deed echt belangrijke dingen voor de club', vindt Silva.

De coach, die voorheen onder meer aan het roer stond van Watford, hoeft zich geen zorgen te maken dat de Everton-fans zich achter de kritiek van Allardyce scharen. Allardyce was vorig seizoen (vanaf 30 november) coach van The Toffees en staat in Engeland bekend als coach die zijn ploeg louter de lange bal laat hanteren. Het feit dat juist hij kritiek levert op de speelstijl van Silva wordt in Engelse media enigszins cynisch ontvangen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.