Everton maakt einde aan sprookje van dapper Boreham Wood

Reacties

Boreham Wood neemt met opgeheven hoofd afscheid van het FA Cup-toernooi. Everton maakte donderdag een einde aan de historische prestatie van The Wood.

Everton maakt einde aan sprookje van dapper Boreham Wood
© Pro Shots
Everton
Everton
2 - 0
Boreham Wood
Boreham Wood

Boreham Wood was pas de tiende club uit de non-league die na de Tweede Wereldoorlog de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi had bereikt. Het sprookje van de vijfdeklasser, die dankzij de stunt tegen AFC Bournemouth werd ingevuld, eindigde donderdag op Goodison Park.

The Wood verkocht de huid duur. Everton, waar Donny van de Beek ontbrak omdat hij eerder met Manchester United speelde in de strijd om de FA Cup, had moeite om de defensie van de gasten te breken. Pas in de 57ste minuut werd de ban gebroken. De goal van Salomon Rondon bleek het begin van het einde van het sprookje. In de 84ste minuut deelde de aanvaller uit Venezuela ook de genadeklap uit; 2-0. Voor Everton gaat het toernooi verder tegen Crystal Palace.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.