Europese uitsluiting dreigt voor Milan na overtreden financiële regels

Reacties

Zware repercussies dreigen voor AC Milan. De gevallen topclub heeft bericht gehad van de UEFA dat de plannen om aan de regels van Financial Fair Play te voldoen afgewezen zijn.

Europese uitsluiting dreigt voor Milan na overtreden financiële regels

Yonghong Li nam de club vorige zomer over van Silvio Berlusconi, maar bouwde van meet af aan een schuld op bij het Amerikaanse beleggingsfonds Elliott Management. Die moet in oktober voldaan worden.

Milan schetste de UEFA een uitgebreid plan, waarin stond hoe de club de schulden dacht af te lossen. Maar dat is verworpen door de Europese bond, die de boekhouding van de Rossoneri nu uitgebreid gaat doorspitten.

Nu Milan niet blijkt te voldoen aan de Financial Fair Play-regels, wachten mogelijk zware sancties. Die zullen in juni openbaar worden. De UEFA kan besluiten tot een flinke geldstraf, een transferverbod en zelfs uitsluiting van Europees voetbal.

Het elftal van Gennaro Gattuso plaatste zich op de slotdag van de Serie A als nummer zes voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Mocht Milan uitgesloten worden van deelname, dan neemt Atalanta Bergamo de plek in de groepsfase van de Europa League in. Fiorentina speelt op zijn beurt dan voorronde Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.