Europese topclubs staan in de rij voor Kroatische WK-sensatie Gvardiol

Reacties

Kroatië zit opnieuw bij de laatste vier op een WK en dat is mede te danken aan het sterke spel van Josko Gvardiol. De verdediger stond er voor de eindronde in Qatar al goed op en lijkt zich nu helemaal te kunnen opmaken voor een toptransfer. De clubs staan voor hem in de rij.

Europese topclubs staan in de rij voor Kroatische WK-sensatie Gvardiol
© Pro Shots

De twintigjarige Gvardiol is een belangrijke kracht in het succesteam van bondscoach Zlatko Dalic en miste nog geen minuut op dit WK. De verdediger werd in de maanden hiervoor al gelinkt aan de nodige Europese topclubs, die volgens de laatste geruchten alleen nog maar meer interesse hebben gekregen. Manchester City, Manchester United, Chelsea, Real Madrid en Paris Saint-Germain: ze zouden zich allemaal maar wat graag willen versterken met Gvardiol.

Momenteel staat Gvardiol nog op de loonlijst bij RB Leipzig, dat het toptalent vorig jaar zomer voor zo'n negentien miljoen euro overnam van Dinamo Zagreb. De verdediger tekende in september nog een nieuw en verbeterd contract in Leipzig, tot de zomer van 2027. Zijn werkgever kan dan ook de hoofdprijs vragen voor de WK-sensatie.

Volgens de zaakwaarnemer van Gvardiol, Marjan Sisic, hoeft er niet gesproken te worden over een transfer in januari. Gvardiol wil het seizoen sowieso afmaken in Duitsland. 'Wat er vervolgens zal gebeuren, weet ik niet', zegt Sisic. 'We hebben in ieder geval geen haast. Josko is gelukkig in Leipzig en we hebben geen afspraken gemaakt met andere clubs.'

Dalic ziet een bijzonder fraaie toekomst voor Gvardiol, die in de ogen van de bondscoach kan uitgroeien tot 'de beste verdediger van de wereld'. De mandekker, die in Qatar met een masker speelt vanwege een gebroken neus, speelde tot dusver zeventien interlands voor Kroatië. Dinsdag neemt hij het met zijn land in de halve finale van het WK op tegen Argentinië.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.