Europees seizoen Nederland start al over twee weken

Reacties

Met de eclatante triomf van AZ in de play-offs staat de Nederlandse coëfficiëntenbrigade vast. Alleen Vitesse is afgevallen van het kwintet dat dit seizoen zoveel furore maakte buiten de grenzen.

Europees seizoen Nederland start al over twee weken
© Pro Shots

Voor de Arnhemmers in de plaats komt FC Twente, dat in mag stromen in de derde kwalificatieronde van de Conference League. AZ moet al een ronde eerder aan de bak in dit toernooi, op 21 en 28 juli. Al op 15 juni wordt hiervoor de loting verricht, waarmee het Europese seizoen voor Nederland officieus al over twee weken van start gaat. FC Twente zal zijn duels in de derde voorronde op 4 en 11 augustus afwerken.

De enige andere Nederlandse club die in de zomer zijn opwachting zal maken is PSV, dat op 2/3 en 9 augustus acte de presence geeft in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Bij een overwinning stromen de Eindhovenaren door naar de play-offs, oftewel de laatste horde voor de groepsfase. Verliest PSV in de derde voorronde of in de play-offs, dan mag het in elk geval deelnemen aan het hoofdtoernooi van de Europa League, net als Feyenoord.

Zoals bekend is Ajax van de partij in de groepsfase van de Champions League. Door de Champions League-zege van Real Madrid loten de Amsterdammers zelfs mee in Pot 1, als eerste Nederlandse ploeg sinds PSV in 2015. De groepsfase van het elitetoernooi start op 6 september, de eerste ronde van zowel de Conference League als de Europa League begint twee dagen later.

Tussen 1 en 3 november staan al de laatste groepsduels op het programma, zodat de eerste ronde is afgerond voor de start van het WK. De opdracht van de Nederlandse clubs is simpel: een marge van 2,684 punten verdedigen op Portugal en een tweede vaste Champions League-ticket veroveren, dat dan in 2024/25 kan worden verzilverd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.